Basın Mensupları

Dış Ticarete Hizmet Veren Önemli Basın Mensupları

“Mehmet Kaya”, dış ticaret konusundaki bilgi alt yapısıyla, kamu kurumları ve bürokratlarla güvene dayalı sağlam ilişkiler kurmuş, özellikle muhabirlik döneminde önemli “dış ticaret haberlerine” imza atmıştır.

“Nezih Demirkent”, duayen gazeteciliği yanında, ülkemize, Türkiye ve dünya ekonomisi ve uluslararası ticaret konusunda “Dünya Gazetesi”ni kazandırmış, bu kurumda çok nitelikli muhabir ve köşe yazarının yer bulmasına olanak sağlamış, Gazete’nin dünya standartlarında habercilik yapmasını sağlamıştır.

“Nurhan Yönezer”, sempatikliği ve canlı yaklaşımlarıyla, gerçek bir iletişim uzmanı yaklaşımı içinde önemli ilişkiler kurabilmiş ve aynı derecede önemli haberlere imza atmış bir basın mensubudur.

“Nursel Gürdilek”, diğer çoğu meslekdaşı gibi “iletişim” ve “sosyal ilişkiler” bağlamında önemli derecede derece ön plana çıkan yapısı ve buna eklediği donanımlı “alan bilgisi” ile, ilgili çevrelerde beğeni ve güven kazanmıştır.

“Osman Saffet Arolat”, yıllardır, genelde Türkiye’nin, özelde ise Anadolu kentlerinin kalkınmasının üretim ve ihracatla olabileceği ilkesinin peşinden gitmiş, bunun için çeşitli kentlerde yüzlerce toplantıda girişimcileri aydınlatmış, yüreklendirmiş ve yönlendirmiş, dış ticaret dünyamızın yılmaz bir neferidir.

“Ömer Başıbüyük”, dış ticaretin 1980’den itibaren “liberal ekonomi politikası” çerçevesindeki hareketliliğine, özellikle Anadolu firmalarının ihracata yönlendirilmesi konusunda yazılar yazmış, projeler geliştirmiştir.

“Ömer Faruk Günel”, gerek kamu gerekse özel sektör ile olan temaslarında, önemli ölçüde güven yaratan yaklaşımlar içinde olmuş; bu karakteri itibariyle ilgili çevrelerde itibar görmüştür.

“Özden Alpdağ”, dış ticaretin 1960’lar ve 1970’lerdeki sıkıntılı yıllarında ve takiben 1980’lerdeki “emekleme” döneminde, kamuoyunun dikkatinin bu alana çekilmesinde önemli katkılarda bulunmuş, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin de kurucuları arasında yer almıştır.

“Şükrü Kızılot”, daha ziyade “vergi” konularında kaleme aldığı çok yüksek kaliteli köşe yazılarıyla sıradan vatandaşa da hitap eden bir üslupla bu alanda marka olmuş; yazılarıyla ayrıca, gerek vergisel bağlamda gerekse diğer operasyonel dış ticaret işlemlerinde, mevzuata açıklık getiren ve uygulamacılara da yol gösteren önemli katkılar sağlamıştır.

“Taylan Erten”, ülkemizin ekonomik ve dış ticaret yaşantısının köklü ve sağlam  kurumlarından olan Dünya Gazetesi’nin, deyim yerindeyse lokomotiflerinden biri olmuş, yapıcı yorum, değerlendirme ve önerileriyle, her zaman güven duyulan bir basın mensubu portresi çizmiştir.

“Zülfikar Doğan”, eski adıyla Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, sonraki adıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı (bugünkü adı Ekonomi Bakanlığı) ile kurduğu yakın ve ölçülü ilişkiler ile, gerek televizyonlarda, gerek köşe yazılarında ve gerekse hazırladığı haberlerde, başta ihracat olmak üzere, dış ticarette doğru ve cesaretlendirici işere imza atmıştır.